DIENSTEN

Aankoop van een woning

Uw woning aankopen met een REMAX VBO Makelaar

U heeft de beslissing genomen om te willen gaan verhuizen. REMAX makelaars helpt u graag bij het vinden van de juiste antwoorden beantwoorden op al uw vragen; wordt het een appartement of een eengezinswoning? REMAX makelaars helpt u bij alles waar u op moet letten en wat uw mogelijkheden zijn.

Het is altijd fijn om bij de aankoop van een woning door een deskundige makelaar begeleiding te hebben, iemand die voor uw belangen opkomt als koper van een nieuwe woning. Nog steeds zijn veel mensen zich er niet van bewust dat de verkopend makelaar namelijk alleen de belangen van de verkopende partij  behartigd.

REMAX Makelaars:

 • Wij luisteren goed naar uw woonwensen en kennen de omgeving met de specifieke kenmerken als de beste. Zo kunnen we doelgericht op zoek naar een geschikte woning voor u.
 • Tijdens de bezichtigingen kijken we kritisch naar alle de plus- en minpunten van de des betreffende woning en bespreken deze met u.
 • Wij gaan elke bezichtiging met u mee.
 • Wij geven u een gedegen advies over de reële marktwaarde van de woning en bespreken de strategie om te kijken hoe we de woning kunnen aankopen. Daarna voeren wij voor u de onderhandeling met de verkopend makelaar.
 • Daarnaast controleren we de koopakte voor u.
 • Wij kunnen wij u adviseren bij de keuze m.b.t. bouwkundige keuring, onafhankelijk taxateur en notaris.
 • Op de dag van de overdracht gaan we samen nog een keer de woning inspecteren en gaan u en ik samen naar de notaris.

We zeggen niet voor niets;

REMAX makelaars de makelaar in uw belang

Verkoop van uw woning

Uw woning verkopen met REMAX VBO Makelaars

Het verkopen van uw woning doet u niet elke dag en er komt veel bij kijken. Een woning verkopen is een specialisme, omdat er veel regels bij komen kijken zo is het voor een appartement weer heel anders dan voor een huis. Daarnaast wilt u natuurlijk een zo hoog mogelijke verkoopprijs en tegen de beste voorwaarden. Een RE/MAX verkoopmakelaar neemt alle zorgen uit handen en staat garant voor een deskundige begeleiding bij de verkoop van uw woning. De meerwaarde die wij als RE/MAX verkoopmakelaar bieden, vertaalt zich in de onderstaande pluspunten: 

Waarom een REMAX Makelaar:

 • Wij zijn een betrokken kantoor met veel zelfstandige makelaar en zijn hierdoor qua aankoop en verkoop transacties een van de grootste kantoren uit de regio Leidschendam-Voorburg en Den Haag (Leidschenveen /Ypenburg). Onze makelaars zijn van alles op de hoogte, begeleiden de bezichtigingen en onderhouden regelmatig contact met u over de voortgang.
 • Er wordt gezamenlijk met u een realistische vraagprijs vastgesteld; het is namelijk bewezen dat een realistische vraagprijs uiteindelijk leidt tot een hogere verkoopopbrengst en een sneller verkoopproces.
 • Wij bepalen in overleg met u de verkoopstrategie; wel of niet adverteren, een open huis organiseren, een buurtmailing verspreiden, adverteren op sociale media… het kan allemaal.
 • Wij beschikken over de kennis van alle juridische, milieutechnische en bouwkundige zaken welke bij de verkoop van uw woning van belang zijn.

Stappenplan voor de verkoop van uw woning

Stap 1: Verkoopstrategie bepalen
Allereerst komen we langs voor een vrijblijvend verkoopgesprek. Tijdens dit gesprek bepalen wij de reële waarde van uw woning. Onze makelaars doen goed marktonderzoek om deze waarde zo optimaal mogelijk te houden. Nadat we dit met u hebben besproken, plannen we in overleg een vervolgafspraak in voor het maken van foto’s en plattegronden (NEN-2580) van uw woning door een professionele fotograaf en starten we met de verkoop van uw woning.

Stap 2: Promotie van uw woning
De woning wordt na ondertekening van de opdracht tot dienstverlening op onze website gezet en op Facebook. Zo kunt u snel en eenvoudig uw woning met al uw vrienden en familie delen via sociale media Is er bij een van onze ander makelaars een woningzoekende en voldoet uw woning aan de zoekwensen van een onze zoekers, dan krijgen zij hier direct bericht van. Naast onze REMAX website waar we allemaal handige tools hebben om uw woning op een zo snel mogelijke en effectiever te verkopen. Maken wij natuurlijk ook gebruik van Funda.

Stap 3: Bezichtigingen verzorgen
Voor we starten met de bezichtigingen van uw woning. Bespreken we wat er eventueel nog in uw woning gedaan moet worden om deze zo goed mogelijk voor de dag te laten komen, want met ons huidige zoekersbestand zijn er voor elk woning genoeg serieuze kandidaten die een kijkje willen komen nemen. Onze binnendienst medewerker houdt u hier constant van op de hoogte en ik begeleid de bezichtigingen zorgvuldig. Na elke bezichtiging krijgt u te horen hoe het gegaan is en welk gevoel er bij mij is bij de des betreffende kijker.

Stap 4: Onderhandelen
Wordt de interesse met betrekking tot u woning concreet? Dan kunnen we starten met de onderhandelingen. De geïnteresseerden doen een bod en uw REMAX makelaar zal u bij hierbij adviseren.

Stap 5: Koopakte opstellen
Is er na de onderhandelingen een mondelinge / schriftelijke overeenkomst, dan zal onze binnendienstmedewerker de koopakte opmaken. De koopakte wordt bij ons op kantoor getekend onder begeleiding van uw makelaar.

Stap 6: Overdracht notaris
Vlak voor de daadwerkelijke overdracht inspecteren wij de woning met de kopende partij. Hierna gaan we samen met u naar de notaris om de verkoop definitief over te dragen en afteronden.